Vuosi 2022 hienosti paketissa

Viime vuosi ei ollut lähtökohdiltaan helpoimmasta päästä, mutta olosuhteet huomioon ottaen pärjäsimme oikein loistavasti. Kiitokset siitä kuuluvat niin asiakkaillemme, työntekijöillemme kuin taustatuellemmekin.

Kansainvälisyys vahvasti mukana kuvioissa

Kulunut vuosi oli Kespetille ensimmäinen kokonainen vuosi osana eurooppalaista eristysalan yritysklusteria, IPCOM Groupia. Olemme olleet todella tyytyväisiä yhteistyöhön: IPCOMilta olemme saaneet tukea ja arvostusta, ja markkina-alueemme on kasvanut entistä laajemmaksi.

Vuoden 2022 aikana olemme olleet mukana useassa ulkomaille toteutetussa projektissa ja kuten ennenkin, tehneet paljon yhteistyötä ulkomaalaisten kumppaneidemme kanssa. Esimerkiksi norjalainen Isopartner AS, joka myös kuuluu IPCOM Groupiin, on yksi vakituisista asiakkaistamme. Viime vuodenkin aikana olemme toimittaneet heille suuren määrän peltipäällysteitä.  

Vaikka vuosi oli vaativa, onnistuimme yleisesti ottaen pysymään erittäin hyvin mukana raaka-ainemateriaalien pyörremyrskyssä. Tuotteidemme saatavuudet ja toimitukset pysyivät tasaisina ja asiakkaamme saivat tarvitsemansa eristeet sekä päällysteet projekteihinsa.

TIPCHECK vakiinnutti asemansa palveluvalikoimassamme

Vuosi 2022 oli myös ensimmäinen kokonainen vuosi, jolloin tarjosimme asiakkaillemme TIPCHECK-auditointia eristämällä saavutettavan energiansäästön arvioimiseen. Euroopan teollisen eristysyhdistyksen (EiiF) kehittämä TIPCHECK on puolueeton, kansainvälisiä energiastandardeja noudattava teknisiin eristysjärjestelmiin erikoistunut energiakatselmus.

Meille TIPCHECK on erinomainen lisä palveluumme, mutta ennen kaikkea pystymme sen kautta tuomaan hyötyjä asiakkaille. Sen avulla kohteista löydetään komponentit, jotka eristämällä saadaan aikaan suurimmat säästöt ja kannattavimmat takaisinmaksuajat. Nykyisillä energian hinnoilla TIPCHECK on enemmän kuin tarpeen.

Maaliskuussa 2022 esittelimme tuloksia yhdestä ensimmäisten joukossa suorittamastamme TIPCHECK-auditoinnista, joka tehtiin erään kiinteistön lämmönjakohuoneen eristämättömille putkille. Näinkin rajatussa kohteessa säästöpotentiaali oli hurja: silloisella sähkön hinnalla 730 € vuodessa, ja vuoden loppupuolen sähkön hinnalla jo useita tuhansia euroja.

Energiansäästö erityisessä syynissä myös omalla kohdalla

Kespetillä päätettiin panostaa energiansäästöön kerralla useampien konkreettisten toimenpiteiden muodossa, jotka tullaan toteuttamaan vuoden 2023 aikana:

 • Tuotannon koneiden ja laitteiden energiakulutus optimoidaan. 
 • Varaston keräily- ja nostolaitteiden latausajat ajoitetaan yölle.
 • Kaikki loputkin valaisimet muutetaan LED-valoiksi. Suurin osa oli vaihdettu jo aiemmin.
 • Kaikkiin tuotannon ja varaston valoihin asennetaan liiketunnistimet ja ajastimet.
 • Sähköautoille asennetaan latauspistokkeet kaikkiin toimipisteisiimme.
 • Ulkovalojen ajastus laitetaan kuntoon, jotta tehtaan piha ei hohda kuin Las Vegas yöllä.

Saimme myös pitää laatu- ja ympäristöasioiden hallinnasta kertovat ISO9001- ja ISO14001-sertifikaatit edelleen seinällämme.

Vuosi 2022 lyhyesti:

 • Yhteistyöprojekteja yhdeksässä eri maassa. 
 • Henkilöstömäärä kasvoi n. 7 %
 • Henkilöstön työhyvinvointi oli erinomaisella tasolla. 
 • Tilauksia laitettiin eteenpäin n. 18 000 kpl.
 • Ostavia asiakkaita oli n. 1 000 kpl. Kiitos luottamuksesta! 
 • Liikevaihto kasvoi n. 19 %.

Kaiken kaikkiaan 2022 oli oikein mainio vuosi: hyviä työntekijöitä, hyviä asiakkaita, hyviä yhteistyökumppaneita ja silloin tällöin vieläpä ihan hyviä kekkereitä.

Pekka Asikainen

Toimitusjohtaja, Kespet Oy