Äänieristäminen

Teollisuudessa melun minimointi on olennainen osa hyviin työolosuhteisiin panostamista. Tuotevalikoimamme, äänieristyselementti ja Sonotube-eristeet, on siirtynyt ISOPARTNERille. Katso koko tuotevalikoima ISOPARTNERin sivuilta

ISOPARTNERIN valikoima

Kespet-äänieristystuotteet teollisuuteen ja talotekniikkaan

Oman tuotantomme Kespet-äänieristyselementit ja -kotelot soveltuvat hyvin esimerkiksi konehallien ja laitteiden äänieristämiseen. Tehtaiden, laitosten tai hallien kokonaismelua voidaan pienentää merkittävästi äänieristämällä tuottava osasto äänieristyselementtejä hyödyntäen. Elementti soveltuu hyvin myös alakattoihin ja meluntorjuntaseiniin, joiden tavoitteena on melun pienentäminen, parempi akustiikka tai äänen kaiunnan vaimentaminen. 

Äänieristyselementtejä voidaan käyttää konehuoneiden tai hallien äänieristykseen Kespet-eristyselementin tapaan, jolloin elementtisarja suunnitellaan ja valmistetaan rungon mittojen mukaan. Kespet-äänieristyselementin rakenne on samankaltainen kuin eristyselementissämme. Rakenne koostuu reikälevystä valmistetusta c-kasettirungosta, äänieristeestä sekä profiilista. Lisäksi runko jäykistetään sisällä olevilla Z-listoilla ja päädyissä olevilla U-listoilla. Käytettävät pinta- ja eristemateriaalit valitaan kohteen vaatimusten mukaan. 

Äänieristykseen vaikuttaa moni asia, ja siksi parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi suunnittelu tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa. Ole yhteydessä ISOPARTNERin myyntiin.

Pienempien kohteiden, kuten puhaltimien, kuljettimien, pumppujen, koneiden ja laitteiden, äänieristäminen onnistuu parhaiten Kespet-äänieristyskoteloilla, jolloin tavoitteena on melun vähentäminen lähellä sen syntylähdettä.

Tutustu Armacellin äänieristystuotteisiin:
» ArmaComfort ja ArmaSound

Laaja valikoima äänieristystuotteita yhteistyökumppanimme kautta

Kun tarvitaan laajempaa äänieristyksen tuotevalikoimaa, avuksi astuu Kespetin tavoin IPCOM Groupiin kuuluva Sonotube-tuoteperhe  

Sonotuben laajasta akustisten materiaalien ja komponenttien valikoimasta löytyvät ratkaisut lähes kaikkiin teollisuuden meluongelmiin, kuten

  • erilaisten putkien äänieristämiseen 
  • viemäreiden äänieristämiseen
  • IV-järjestelmien äänieristämiseen
  • koneiden ja pumppujen melun hallintaan sekä
  • kattojen ja seinien äänieristämiseen.

Sonotuben äänieristystuotteilla saadaan hallintaan eri syistä aiheutuvat äänihaitat:

  • Teknistä äänenvaimennusta käytetään pääasiassa koneissa, teknisissä tiloissa ja koteloissa, ja sen tavoitteena on vähentää huoneen tai koneen melutasoa mahdollisimman paljon.
  • Rakennusten äänenvaimennuksen eli huoneakustiikan tavoitteena on vähentää jälkikaiuntaa ja parantaa ääniolosuhteita esimerkiksi toimistoissa tai tuotantotiloissa. 
  • Äänieristyksellä vähennetään kattojen, lattioiden, seinien ja ovien läpi kantautuvan melun määrää.
  • Resonanssin ja värähtelyn vaimennus vaimentavien materiaalien avulla on tarpeen erityisesti ohuiden levypintojen, kuten teräs-, alumiini-, puu- tai muovipintojen kohdalla. Tällaiset levypinnat siirtävät helposti ilma- tai kosketusääniä ympäristöön.
  • Tärinänvaimennus tarkoittaa esimerkiksi koneiden erottamista muista rakenteista tärinää vaimentavilla materiaaleilla. Tärinä voi joissain tapauksissa olla jopa haitallista ihmisille, rakennuksille, rakennuksille ja koneille. Kosketusäänen eristys on myös yksi tärinänvaimennuksen muodoista.