Äänieristäminen

Teollisuudessa melun minimointi on olennainen osa hyviin työolosuhteisiin panostamista. Tuotevalikoimastamme löytyvät sekä oman tuotantomme äänieristystuotteet että eurooppalaisen ATISin kautta saatavilla olevat monipuoliset äänieristysratkaisut.

Tilaa tuotteita

Kespet-äänieristystuotteet teollisuuteen ja talotekniikkaan

Oman tuotantomme Kespet-äänieristyselementit ja -kotelot soveltuvat hyvin esimerkiksi konehallien ja laitteiden äänieristämiseen. Tehtaiden, laitosten tai hallien kokonaismelua voidaan pienentää merkittävästi äänieristämällä tuottava osasto äänieristyselementtejä hyödyntäen. Elementti soveltuu hyvin myös alakattoihin ja meluntorjuntaseiniin, joiden tavoitteena on melun pienentäminen, parempi akustiikka tai äänen kaiunnan vaimentaminen. 

Äänieristyselementtejä voidaan käyttää konehuoneiden tai hallien äänieristykseen Kespet-eristyselementin tapaan, jolloin elementtisarja suunnitellaan ja valmistetaan rungon mittojen mukaan. Kespet-äänieristyselementin rakenne on samankaltainen kuin eristyselementissämme. Rakenne koostuu reikälevystä valmistetusta c-kasettirungosta, äänieristeestä sekä profiilista. Lisäksi runko jäykistetään sisällä olevilla Z-listoilla ja päädyissä olevilla U-listoilla. Käytettävät pinta- ja eristemateriaalit valitaan kohteen vaatimusten mukaan. 

Äänieristykseen vaikuttaa moni asia, ja siksi parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi suunnittelu tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kysy lisää myynnistämme!

Pienempien kohteiden, kuten puhaltimien, kuljettimien, pumppujen, koneiden ja laitteiden, äänieristäminen onnistuu parhaiten Kespet-äänieristyskoteloilla, jolloin tavoitteena on melun vähentäminen lähellä sen syntylähdettä.

Toimitamme myös Armacellin äänieristeiden tuotevalikoimaa (tuoteperheet ArmaComfort ja ArmaSound).

Tutustu Armacellin äänieristystuotteisiin:
» ArmaComfort ja ArmaSound

Laaja valikoima äänieristystuotteita yhteistyökumppanimme kautta

Kun tarvitaan laajempaa äänieristyksen tuotevalikoimaa, avuksi astuu Kespetin tavoin IPCOM Groupiin kuuluva ATIS. Kaikki ATISin äänieristyksen ratkaisut ovat myös meidän asiakkaidemme saatavilla. 

ATISin laajasta akustisten materiaalien ja komponenttien valikoimasta löytyvät ratkaisut lähes kaikkiin teollisuuden meluongelmiin, kuten

  • erilaisten putkien äänieristämiseen 
  • viemäreiden äänieristämiseen
  • IV-järjestelmien äänieristämiseen
  • koneiden ja pumppujen melun hallintaan sekä
  • kattojen ja seinien äänieristämiseen.

ATISin äänieristystuotteilla saadaan hallintaan eri syistä aiheutuvat äänihaitat:

  • Teknistä äänenvaimennusta käytetään pääasiassa koneissa, teknisissä tiloissa ja koteloissa, ja sen tavoitteena on vähentää huoneen tai koneen melutasoa mahdollisimman paljon.
  • Rakennusten äänenvaimennuksen eli huoneakustiikan tavoitteena on vähentää jälkikaiuntaa ja parantaa ääniolosuhteita esimerkiksi toimistoissa tai tuotantotiloissa. 
  • Äänieristyksellä vähennetään kattojen, lattioiden, seinien ja ovien läpi kantautuvan melun määrää.
  • Resonanssin ja värähtelyn vaimennus vaimentavien materiaalien avulla on tarpeen erityisesti ohuiden levypintojen, kuten teräs-, alumiini-, puu- tai muovipintojen kohdalla. Tällaiset levypinnat siirtävät helposti ilma- tai kosketusääniä ympäristöön.
  • Tärinänvaimennus tarkoittaa esimerkiksi koneiden erottamista muista rakenteista tärinää vaimentavilla materiaaleilla. Tärinä voi joissain tapauksissa olla jopa haitallista ihmisille, rakennuksille, rakennuksille ja koneille. Kosketusäänen eristys on myös yksi tärinänvaimennuksen muodoista. 

Tutustu ATISin äänieristystuotteisiin

SonoTube

Sonotube-kourueriste koostuu lasivillaputkikerroksesta ja joustavasta halogeenimassakerroksesta, joka ei sisällä PVC:tä. Tuotetta voi käyttää -20–80 ºC
lämpötiloissa.

Katso lisää tästä:
» SonoTube

SonoTubeHalkaisijaPaksuusPituus
42–219 mm25 mm1200 mm

 

Sonimass

Sonimass on joustava matto, joka koostuu 30 μm:n alumiinifoliosta (lasikuituvahvisteinen alumiini ALU GRP tai musta alumiini ALU B), 1,6 mm:n joustavasta raskaskumista (täysin kierrätettävä) ja 10 mm:n polyeteenivaahdosta.

Katso lisää tästä:
» Sonimass

SonimassPaksuusPaino
ALU GRP - 30 μm12 mm4.3 kg/m²
ALU B - 30 μm12 mm4.3 kg/m²

Caldifol P

Caldifol P on joustava termoplastinen massamatto. Tuote on väriltään tummanharmaa ja sopii sisäkäyttöön 80 °C lämpötiloihin saakka.

Katso lisää tästä:
» Caldifol P

Caldifol PPaksuusPaino
P-52,5 mm5 kg/m²
P-8 S3,5 mm8 kg/m²
P-14 S6 mm14 kg/m²

Kysy meiltä lisää!

Kysy äänieristämisen mahdollisuuksista lisää myynnistämme – löydämme varmasti tarpeitanne parhaiten palvelevan toteutustavan äänihaittojen minimointiin.