Kaikki Kespetin peltipäällysteistä, osa 6: Eristyskotelot

Artikkelin kuudennen osan päätähtenä toimivat eristyskotelot, joita Kespet valmistaa erilaisiille laitteille, venttiileille ja laipoille.

Eristyskotelot pidentävät venttiilien ja laippojen ikää

Venttiilit ja laipat kuuluvat kaikkiin putkistoihin ja aiheuttavat lämpöhäviötä eli energiahukkaa siinä missä muutkin putkiston osat. Venttiilit ja laipat jätetään kuitenkin usein kokonaan eristämättä, koska niitä täytyy päästä huoltamaan ja käyttämään usein. Lisäksi ne ovat vaikeita eristää ja saattavat sijaita ahtaissa paikoissa. Eristäminen on kuitenkin tärkeää, koska se suojaa kohdetta mekaaniselta kulumiselta sekä säästää energiaa.

Kespetin peltipäällystejärjestelmään kuuluvat eristyskotelot, joita valmistamme asiakkaiden toiveiden mukaisesti erilaisille laitteille, venttiileille ja laipoille. Kotelomme ovat uudelleen avattavia ja suljettavia kotelolukkojen ansiosta, jolloin samaa koteloa voi käyttää pitkiä aikoja.

Näiden lisäksi Kespetin koteloissa on vakiona koteloon kiinnitetty eriste, jolloin kotelon avaaminen ja sulkeminen tapahtuu siististi ja helposti – eristettä ei tarvitse erikseen poistaa ja asentaa. Kotelot valmistetaan samasta peltimateriaalista kuin putkiston muutkin päällysteet, jolloin kotelo suojaa hyvin venttiiliä tai laippaa mekaaniselta kulumiselta ja likaantumiselta.

Valmistamme eristyskotelot tilaajan tarpeiden mukaan

Koteloista voidaan tehdä moniosaisia helpottamaan asennusta sekä läpivientien tekemistä. Kotelot valmistetaan asennusasento huomioiden, jolloin päällysteen saumat valmistetaan niin, ettei vesi pääse kotelon sisälle. Jos kotelon asennusasento on pystyssä, voidaan koteloon valmistaa kartiopääty, jolloin sade- tai roiskevedet eivät jää kotelon päälle lammikoiksi.

Eristyskotelon hintaan sisältyvät:

  • villapiikit
  • kotelolukot
  • vaippaosan eristys.

Eristyskoteloon on myös mahdollista tehdä valmiiksi reikä asiakkaan ilmoittamien mittojen ja paikan mukaan. Koteloon voi valita joko vahvistetun tai perinteisemmän yksinkertaisen sauman. Eristyskotelot ovat saatavilla moniosaisina sekä kartiopäisinä pystykoteloina. Kotelot valmistetaan vakiosaumalla B tai vahvistetulla saumalla, jos kotelo on suuri eli halkaisijaltaan yli 800 mm.