Kaikki Kespetin peltipäällysteistä, osa 2: Liitossikit

Artikkelisarjan toisessa osassa käymme läpi Kespetin peltipäällysteissä käytettäviä liitossikkejä. Oikeanlainen liitossikki takaa, että osat pysyvät kiinni toisissaan eivätkä päästä vettä sisäänsä.

Liitossikeillä on paikkansa ja tehtävänsä

Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa kävimme läpi Kespetin erinomaisia peltipäällysteitä. Mitoituksen lisäksi verrattoman hyvät liitossikit ovat ominaisuus, jota ilman peltipäällysteemme eivät olisi lainkaan niin hyviä ja hehkuttamisen arvoisia. 

Asiansa ajavalla liitossikillä on paikkansa ja tehtävänsä. Liitossikkien ansiosta…

  • osat pysyvät kiinni toisissaan ja ovat asennettavissa helposti ja nopeasti
  • sauma saadaan vesitiiviiksi
  • asennustyön jälki saadaan ammattimaisen näköiseksi.

Eikä tässä vielä kaikki – liitossikkien ansiosta et myöskään tarvitse muuta kuin ruuveja tai niittejä päällysteiden asentamiseen. Liitossikkien avulla myös lämpölaajentuminen voidaan ottaa huomioon: kun putki laajentuu lämmön seurauksena, peltien täytyy mukautua laajenemiseen.

Pelkkä sikkien olemassaolo ei kuitenkaan takaa onnistumista. Jos sikit on asennettu väärinpäin, ne eivät kuljeta nestettä poispäin eristeestä, kuten niiden oikein asennettuna tulisi tehdä. Tällöin peltipäällyste ei suojaa eristettä asianmukaisesti ja seurauksena voi olla kosteusvaurion syntyminen.