Kaikki Kespetin peltipäällysteistä, osa 1: Mitoitus

Viimeisen päälle hiotut peltipäällysteet ovat Kespetin ylpeys. Käymme tässä artikkelissa läpi, miten tarkkaa työtä olemme tehneet päällysteiden mitoituksen kanssa ja mitä hyötyjä siitä seuraa.

Peltipäällyste on paras valinta, jonka voit tehdä

Kespet valmistaa laadukkaita, alalla arvostettuja peltipäällysteitä, jotka ovat vertaansa vailla. Päällysteemme ovat helppoja ja nopeita asentaa, ja ne kestävät aikaa sekä olosuhteita vaatimatta sen kummempaa kunnossapitoa. Päällysteet ovat myös tyylikkään näköisiä, mikä ei koskaan ole haitaksi.

Peltipäällysteet ovat myös paloturvallisin suojapäällysteratkaisu, koska metalli ei pala tai vapauta ilmaan hengenvaarallisia savukaasuja. Päällysteet kuuluvat A1-paloluokkaan (RakMK) E1:n mukaan ilman testausta. Palotilanteessa peltipäällysteet suojaavat eristeitä ja hidastavat palon leviämistä.

Peltipäällysteet ovat myös täysin kierrätettäviä metallinkeräykseen. Mikäli päällysteitä ei enää tarvita, mutta niillä olisi vielä käyttövuosia jäljellä, ne on tarvittaessa jopa mahdollista koota sekä asentaa uudelleen toiseen kohteeseen.

Valmistamme omassa tuotannossamme LV-, IV- ja prosessiputkistojen segmenttipalakäyrät, erikoisosat, putkivaipat sekä muotokappaleet, kuten kartiot, t-liitokset, t-kappaleet ja päätteet. Tuotteemme täyttävät sekä alan kansalliset standardit että rakennusmääräysten asettamat vaatimukset.

Mitoitus on kaiken A ja O

Päällysteiden mitoituksessa on tärkeää huomioida asennusvara, joka ei saa olla liian suuri tai pieni. Suunnittelemamme mitoituksen päätavoitteena on, että mitat sopivat mille tahansa eristeelle mattomaisista eristeistä kouruihin ja solukumiin. Jos käytät päällysteitämme, voit olla varma, että ne käyvät yhteen eri eristeiden kanssa myös tulevaisuudessa. Eri toimittajia käytettäessä voi taas olla mahdollista, että tulet kohtaamaan yhteensopimattomia halkaisijoita ja sikkityyppejä.

Peltipäällysteidemme halkaisijat on valittu niin, että eristeen ja päällysteen väliin jää keskimäärin 5–25 millimetrin asennusvara. Päällysteiden halkaisijoina on mahdollisimman monta samaa kokoa eri putkikoon/eristevahvuuden yhdistelmille. Segmenttikäyrien 1,5 x D -säteet ja palamäärät on puolestaan optimoitu niin, että säteet ovat mahdollisimman lähellä tarvittavaa sädettä, jotta eriste ei painu liikaa käyrän kohdalta.

Päällysteidemme vakiokoot mahdollistavat meille hyvän laadunhallinnan sekä suuret valmistus- ja varastointimäärät. Voisi siis jopa sanoa, että olemme luoneet peltipäällysteillämme aidosti molempia osapuolia eli valmistajaa ja asiakasta palvelevan konseptin.

Suunnittelussa on otettu huomioon erilaiset eristevaihtoehdot

Peltipäällystevalikoimassamme on paljon vakiotuotteita, jotka löytyvät suoraan hyllystä. Tämä nopeuttaa paitsi tuotteen toimittamista, näkyy myös sen hinnassa – peltipäällysteitä ei kannata lähtökohtaisesti tilata omilla mitoilla, vaan säästää sen sijaan aikaa, vaivaa ja rahaa.

Olemme ottaneet päällysteiden suunnittelussa ja toteutuksessa huomioon kaikki yleisimmät käytössä olevat eristeet, minkä vuoksi päällysteet sopivat yhteen kaikkien eristemateriaalien kanssa. Tämä mahdollistaa myös sen, että voit esimerkiksi viiden vuoden päästä tilata samalle putkikoolle uudet eristeet ja ne sopivat edelleen käytettäväksi samojen päällysteiden kanssa.

Tarvittaessa tuotteet voidaan valmistaa myös muiden kansallisten rakennusmääräysten ja standardien mukaisesti asiakkaan tarpeista riippuen. Teemme esimerkiksi paljon projekteja ulkomaalaisille tilaajille, jotka haluavat käyttää omia mitoituksia ja sekin on meille sopiva tapa toimia.