Kespet Oy - Peltipäällysteet eristeille

Peltipäällysteiden kovimmat hyödyt: TOP 5

Kespetin peltipäällystejärjestelmissä toimivuus on mietitty loppuun asti niin asentamisen kuin ominaisuuksienkin osalta. Jo kuvasta voit nähdä, että viimeisen päälle tyylikkäiltähän nämä päällysteet näyttävät putkien päällä, mutta lue, mitkä ovat mielestämme niiden vielä tärkeämmät hyödyt.

1. Valmiilla peltipäällysteillä säästät aikaa asennusvaiheessa

Ensimmäinen hyöty, jonka huomaat valitessasi eristysurakkaasi Kespetin tehdasvalmisteiset peltipäällysteet, on helppous, jonka ne tuovat asennusvaiheeseen. Alusta asti itse tekemällä putkien päällystämiseen menee moninkertainen aika verrattuna Kespetin peltipäällysteiden käyttämiseen. 

Meiltä saat valmiina kaikki peltipäällystejärjestelmän osat erilaisia muotokappaleita myöten, ja työmaalla tehtäväksi jää enää niiden kiinnittäminen paikoilleen. Jopa ruuvien ja niittien reiät on tehty osiin valmiiksi, joten asennusvaihe ei voisi olla enää helpompi ja nopeampi.

Peltipäällysteet ovat mittatarkkoja ja tarvittaessa voimme valmistaa ne omien yksilöllisten tarpeidesi mukaan, joten osien sopivuuden kanssa ei tarvitse tuskailla enää työmaalla. Laitat vain palaset paikoilleen ja valmista tulee.

Peltipäällysteiden kovimmat hyödyt: TOP 5

2. Peltipäällysteet ovat paloturvallisin suojapäällysteratkaisu

Peltipäällysteemme ovat metallia, ja siksi ne eivät pala. Usein päällystemateriaalina käytettyyn PVC-muoviin verrattuna pelti painii aivan eri sarjassa. PVC:tä ei suositella käytettäväksi sisäpuolisina pintoina rakennuksissa ja sen osissa, joissa on korkeat paloluokkavaatimukset. 

Peltipäällysteet sen sijaan edustavat paloturvallisuuden kärkipäätä: ne ovat käytännössä kaikkein paloturvallisin suojapäällysteratkaisu LVI- ja teollisuusrakentamiseen.

  • Koska peltipäällysteet eivät syty eivätkä pala, niistä ei aiheudu hengenvaarallisia savukaasuja.
  • Peltipäällysteet suojaavat myös eristeitä liekeiltä ja hidastavat näin palon leviämistä.
  • Kun peltipäällyste estää eristeitä vaurioitumasta palotilanteessa, eristys toimii myös palotilanteessa niin kuin sen pitääkin.

3. Peltipäällysteet kestävät aikaa ja olosuhteita

Kespetin peltipäällysteet täyttävät alan kansallisten standardien ja rakennusmääräysten vaatimukset ja niissä on panostettu korkeaan laatuun monesta näkökulmasta. 

Käytössä peltipäällysteet ovat pitkäikäisiä ja kestäviä: ne säilyttävät toimivuutensa ja ulkonäkönsä jopa vuosikymmenien ajan. Päällysteiden hyvä iskunkestävyys suojaa myös alla olevia eristeitä kolhuilta ja kosteudelta, jolloin nekin pysyvät kunnossa pidempään. Suuren massansa ansiosta peltipäällysteillä on myös hyvä äänieristävyys. 

pipe-insulation-cladding-steel-products2

4. Peltipäällysteet ovat kierrätettäviä

Metallisina kappaleina peltipäällysteet ovat täysin kierrätettävissä, kun ne jossain vaiheessa tulevat tiensä päähän. Metallinkeräyksen kautta käytöstä poistetulle materiaalille löytyy uusi käyttökohde. 

Kierrätykseen toimittaminen ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto siinä kohtaa, kun päällysteitä ei juuri tietyssä paikassa enää tarvita. Puretut peltipäällysteet voidaan myös koota ja asentaa uudelleen johonkin toiseen kohteeseen.

5. Peltipäällysteet eivät vaadi kunnossapitoa

Kun peltipäällystejärjestelmä on kerran asennettu, sen kanssa voi elellä hyvin huolettomia vuosia. Peltipäällysteet eivät vaadi mitään erityisiä kunnossapitotoimia, vaan ne ovat käytännössä huoltovapaita.