ArmaSound® ja ArmaComfort® avuksi akustiseen eristämiseen

Armacellin ArmaSound- ja ArmaComfort-tuotteet auttavat vähentämään melun siirtymistä erilaisissa rakenteissa.

Melu on tarpeetonta tai haitallista ääntä, joka voi vaikuttaa haitallisesti kuuloaistiin huonontamalla sitä. Sen lisäksi melu vaikuttaa uneen, elimistöön sekä puheen välityksellä tapahtuvaan viestintään.

Kaupungissa asuessa melu ja tärinä ovat yhä useammin häiriötekijöitä. Tähän on pyritty vaikuttamaan melumääräyksillä, joiden taustalla on huoli ihmisten terveydestä. Parantamalla akustista mukavuutta ja ehkäisemällä tärinää parannetaan niin kaupunkien asukkaiden, työmatkalaisten kuin koko ympäristönkin elämänlaatua.

Äänieristävyydellä vähennetään äänen tehotasoa sen kulkiessa rakenteiden läpi. Toisaalta äänieristyksellä lisätään rakennusten mukavuutta ja vaivattomuutta, mutta myös yksityisyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Lisäksi äänieristys koskee työympäristöjä: sillä varmistetaan tehokas viestintä sekä työntekijöiden hyvinvointi.

Armacell on maailmanlaajuisesti johtava laitteistojen eristämiseen käytettävien joustavien eristevaahtojen sekä teknisten vaahtojen tuottaja. Armacellin tuotteita käytetään lämpöeristyksen lisäksi akustisessa eristyksessä, tiivisteinä nykyaikaisissa autoissa sekä tuuliturbiinien siipien tärkeinä komponentteina.

ArmaSound vähentää melun syntymistä

Armacellin ArmaSound-tuoteperhe auttaa vähentämään melun syntymistä ja sen uudelleen säteilyä absorboimalla ääntä. ArmaSound yhdistää ääni- ja lämpöeristyksen yhteen tuotteeseen.

ArmaSound-tuotteet ja niiden käyttökohteet:

  • ArmaSound Barrier E: Vinyylinen äänieristysmatto, joka sopii erinomaisesti ilmaäänien vähentämiseen. Ei sisällä lyijyä, puhdistamattomia aromaattisia öljyjä tai bitumia.
  • ArmaSound RD120 ja RD240: Akustinen absorptioäänenvaimennin, joka on suunniteltu moniin erilaisiin akustisiin kohteisiin, kuten puhallinpattereihin, viilennysjärjestelmiin, kanavien ja kaappien pinnoitukseen, koteloihin sekä putkistoihin. Tuote on synteettistä solukumia eli elastomeeria.

ArmaComfort auttaa vähentämään melun siirtymistä

Äänieristys on kehittynyt valtavasti: siinä missä aiemmin ihanteelliseksi äänieristysmateriaaliksi miellettiin lyijylevy, nykyään lyijyn haittavaikutukset terveydelle ja ympäristölle tiedostetaan. Myös bitumissa ja PVC-pohjaisissa materiaaleissa on ongelmansa, minkä vuoksi ArmaComfort-meluesteissä on ainutlaatuinen EVA/EPM-yhdistelmä. Kyseinen yhdistelmä saattaa yhteen ihanteelliset tekniset ja mekaaniset ominaisuudet sekä helpon asennettavuuden.

ArmaComfort-tuoteperhe tuo joustavaa mukavuutta akustointiin. ArmaComfortin meluesteet vähentävät melun siirtymistä erittäin tehokkaasti ja parantavat siten hyvinvointia sekä turvallisuutta koti- ja työympäristöissä. ArmaComfort-meluesteet on mahdollista asentaa joko näkymättömästi rakenteisiin tai näkyville väliseiniin, eivätkä ne vaadi ylimääräistä tilaa.

ArmaComfort-tuotteet ja niiden käyttökohteet:

  • ArmaComfort AB ja AB Plus: Jätevesi-, hulevesi- ja viemäriputkien akustinen eristäminen sekä asuinrakennuksissa että muissa kuin asuinrakennuksissa.
  • ArmaComfort AB Alu: Jätevesi-, hulevesi- ja viemäriputkien akustinen eristäminen  erityisesti muissa kuin asuinrakennuksissa, kuten toimisto- ja koulurakennuksissa, hotelleissa, sairaaloissa, palvelutaloissa sekä ostos- ja konferenssikeskuksissa.
  • ArmaComfort AB Alu Plus: Jätevesi-, hulevesi- ja viemäriputkien akustinen eristäminen sekä asuinrakennuksissa että muissa kuin asuinrakennuksissa.
  • ArmaComfort Barrier B: Tehokas melueste piilossa oleviin kohteisiin seinissä, katoissa ja LVI-rakenteissa.
  • ArmaComfort Barrier P: Tyylikäs melueste äänenvaimennukseen rakennuksen väliseinissä, ilmakanavissa ja laitekaapeissa.
  • ArmaComfort Barrier B Alu: Alumiinikalvolla päällystetty melueste, jolla saavutetaan orgaanisten tuotteiden korkein paloluokitus. Kestävä, repeytymätön ja tyylikäs hopeansävyinen pinnoite, joka sopii helposti puhdistettavana materiaalina teollisuusympäristöihin.

Tilaa Armacellin tuotteet jo tänään

Asiakkaamme käyttävät ArmaSound- ja ArmaComfort-tuotteita pääsääntöisesti putkien äänieristämiseen. Tuotteet on koettu laadukkaiksi ja helppokäyttöisiksi. Armacellin tuotteet ovat tilattavissa helposti online-tilauspalvelun kautta – tilaa tuotteet suoraan työmaalle tai nouda ne valmiiksi keräiltynä toimipisteestämme.

Kaipaatko lisää tietoa tuotteista? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.