SonoTube-eristyskouru on ATIS-tuoteperheen tähti

ATIS-tuoteperhe on Suomen markkinoilla vielä uusi tulokas, mutta on jo vakuuttanut paitsi Kespetin henkilöstön, myös sen asiakasyritykset erinomaisilla ominaisuuksillaan. Erityisesti SonoTube-kourueriste on saavuttanut suosiota monipuolisilla ominaisuuksillaan, joista myös Kespetin asiakkaana jo vuosia ollut LVI-Lämsä vakuuttui valittuaan SonoTuben eristeeksi hotellikohteeseensa.

LVI-Lämsä valitsi SonoTuben hotellin viemäreiden äänieristykseen

Hanakat-ketjuun kuuluva LVI-Lämsä Oy toimii Rovaniemellä ja koko Lapin alueella. Yrityksen palvelut koostuvat perusputkitöistä, ilmalämpö-, ilma-, vesilämpö- ja maalämpöpumppujen asennuksista, ilmanvaihtotöistä, vesi- ja jätehuollosta sekä LVI-alan tuotteiden myynnistä.

Kespet oli LVI-Lämsälle tuttu jo entuudestaan, sillä yritys on ollut Kespetin asiakkaana jo vuosia. LVI-Lämsä aloitti kesällä hotellikohteeseessaan viemäriurakan, jossa äänieristys on keskeisessä roolissa. Hotelliympäristössä viemäriputkiston äänet korostuvat, kun rakennuksessa majoittuu samanaikaisesti useita henkilöitä, jotka elävät jokainen omassa rytmissään.

“Pohjanhovi on ensimmäinen kohde, jossa otimme SonoTuben käyttöön. Hotellin kaikki viemärit täytyy äänieristää ja valitsimme siihen tarkoitukseen SonoTuben”, kertoo LVI-Lämsän toimitusjohtaja Risto Lämsä.

SonoTube olikin hyvä valinta, sillä se tarjoaa erinomaisen äänieristyksen viemäreille. Kespet toimitti LVI-Lämsän kohteelle yhteensä noin puoli kilometriä SonoTube-kourueristettä.

Lasivillasta valmistetun SonoTuben etuja ovat tilansäästö ja asennuksen nopeus

SonoTube soveltuu erittäin hyvin viemäreiden eristykseen, mutta myös ilmakanaviin, putkistoihin ja lämpöputkille. SonoTube koostuu kahdesta materiaalista: tiheästä raskaskumista ja kevyemmästä villasta. Rakenteensa ansiosta tuote eristää eritaajuisia ääniä laajalla skaalalla – raskaskumi eristää ja absorboi matalat ja villa korkeat äänet.

“Viemäriputkistoissa ei ole yllin kyllin tilaa, minkä vuoksi tarvitsimme ohutta äänieristettä. SonoTuben etuna on tilansäästö. Toinen SonoTuben selkeä vahvuus on asennuksen nopeus”, Lämsä kertoo.

Tilansäästön lisäksi kourumallinen eriste on helppo asentaa tiiviisti putken päälle. SonoTubea voi myös leikata veitsellä ja sen kiinnittäminen onnistuu vaivattomasti eristeeseen valmiiksi asennetun teippisulkijan ansiosta.

Kokemuksensa perusteella Lämsä kertoo suosittelevansa sekä SonoTubea että Kespetiä:
“Voin kyllä suositella SonoTubea juurikin tuon asennuksen nopeuden ja tilansäästön vuoksi. Kespetin osalta kertyneet vuodet asiakkaana puhuvat myös varmasti puolestaan.”

ATIS-tuoteperhe on suunniteltu tehokkaaseen äänieristykseen

ATIS-tuoteperheeseen kuuluu SonoTuben lisäksi muita äänieristysratkaisuja, kuten esimerkiksi Sonimass ja Caldifol P, joista jälkimmäinen vaimentaa myös tärinää.

“SonoTube toimii erinomaisesti eristystuotteena – se on siisti, kevyt ja viimeistelty tuote, jolla saa aikaan hyvän kokonaisuuden. Tuote taipuu helposti erilaisiin liitoksiin ja kevyenä eristysmateriaalina sitä on vaivatonta työstää. SonoTube on valmistettu lasivillasta, joka eristää testien mukaan ääntä todella hyvin”, kertoo Kespetin myyntipäällikkö Katrin Viinikainen.

ATIS-tuotteiden ääneneristävyyttä on mitattu laboratoriotesteillä, joissa äänenpainetasoa on mitattu eri virtausvoimakkuuksilla ilman eristettä ja eristeen kanssa. Kilpailijoihin verrattuna SonoTube vähentää äänenvoimakkuutta paremmin kuin kilpailijat – SonoTuben on mitattu vaimentavan ääntä jopa 20,1 desibelin verran. Vielä kovemman eristyksen (23,7 dB) testeissä saivat yhdistettyinä aikaan Sonimass ja Caldifol P.

“Kerromme mielellämme lisää SonoTubesta ja koko ATIS-tuoteperheen eristeistä. Aiheesta kiinnostuneille voimme toimittaa myös tarkempia materiaaleja, joista löytyy lisätietoja tuotteista sekä esimerkiksi äänenvaimennustestien tuloksia”, Viinikainen kertoo.

Kespet toimittaa ATIS-tuoteperheen tuotteet ainoana toimijana Suomessa – ota yhteyttä myyntiimme tai täytä alla oleva lomake, niin kerromme lisää!