Ympäristövastuullisuus ohjaa Kespetin toimintaa

Meille ympäristövastuullisuus ei ole vain pieniä sivujuonteita työssämme, vaan se näkyy toiminnassamme kautta linjan – niin toimialassamme ja tuotteissamme kuin yksityiskohtaisemmissa toimintaperiaatteissammekin. Eristäminen on jo itsessään ympäristöteko.

Eristäminen on tärkeä osa ympäristövastuullisuutta

Toiminnassamme eristysalalla yksi tärkeistä näkökulmista on se, että pyrimme tuotteidemme avulla tuomaan asiakasyrityksillemme paremmat mahdollisuudet ympäristövaikutusten vähentämiseen. Eristäminen auttaa pienentämään energiankulutusta, mikä tarkoittaa samassa suhteessa myös päästöjen pienenemistä. Haluamme tuoda esille eristämisen merkitystä ympäristövastuullisuuden yhtenä tärkeänä osana.

Euroopan Unionin asettama tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä, ja Suomi tavoittelee samaa lopputulosta jo vuoteen 2035 mennessä. Tähän pääsemisessä teollisuuden energiansäästöt ja hiilidioksidipäästöjen vähennykset ovat avainasemassa. Euroopan teollinen eristämisyhdistys EiiF ajaa tätä asiaa muun muassa jakamalla tietoutta aiheesta sekä kouluttamalla eristysalan ammattilaisia energiansäästöpotentiaalin arviointiin. Myös joukostamme Kespetiltä löytyy EiiF:n TIPCHECK-koulutuksen käynyt henkilö, laskentapäällikkömme Antti Hyttinen. TIPCHECK-auditointien kautta meillä on erinomaiset mahdollisuudet auttaa yrityksiä toimimaan yhä ympäristövastuullisemmin.

» Tutustu TIPCHECK-auditointiin tarkemmin tästä

Kespet-peltipäällysteet ympäristövastuullisuuden edistäjinä

Oman tuotantomme peltipäällysteillä on monia ominaisuuksia, jotka tukevat ympäristöystävällisyyttä. Eristysten suojamateriaalina pelti on kestävä vaihtoehto verrattuna esimerkiksi muovipohjaisiin tuotteisiin. Olemme muutenkin pyrkineet vähentämään ympäristölle haitallisia tuotteita ja tuomaan esille ympäristön kannalta parempia ratkaisuja.

  • Tuotteemme ovat täysin kierrätettäviä.
  • Palotilanteessa peltipäällysteet eivät aiheuta ympäristölle haitallisia, myrkyllisiä savukaasuja.
  • Tuotannosta ei aiheudu ympäristöhaittaa: tehtaallamme ei ole piippuja, joka työntäisivät savua taivaalle.

Ympäristövastuullisuus toimintamme kehittämisessä

Noudatamme toiminnassamme ympäristölainsäädännön vaatimuksia sekä paikallisten ympäristöviranomaisten määräyksiä. Ympäristövastuullisuus on meille kestävän kehityksen periaatteiden huomiointia ja johdonmukaista toimintatapojen kehittämistä sen mukaisesti.

Meillä jokaisen toimintamme osa-alueen esimies vastaa omalta osaltaan ympäristöön liittyvistä säännöksistä ja vaatimuksista. Lisäksi olemme nimenneet yrityksemme ympäristösuojeluvastaavaksi hankintapäällikkö Riku Salmisen, ja kansainvälisestä ISO 14001 -ympäristöstandardista Kespetillä vastaa tietohallintojohtaja Susanna Sole.

Huomioimme ympäristövastuullisuuden toiminnassamme mm. seuraavilla tavoilla:

Toimintamme ympäristönäkökohtien seuranta, arviointi ja jatkuva parantaminen

Samaan tapaan kuin laatumittaritkin, asetamme aina myös ympäristömittarit, joko vuosittain tai pidemmälle aikavälille. Niiden seuraamisen kautta teemme johdonmukaisesti parannuksia toimintaamme.

Materiaali- ja energiatehokkuuden parantaminen

Edellä mainitun seurannan ja arvioinnin perusteella teimme muutoksia lämmitysjärjestelmiimme ja pystyimme näin vähentämään öljynkulutuksen alle puoleen entisestä. Uusimmassa yksikössä Turussa on käytössä aurinkopaneelit, ja sähköntuotanto myynnin ja varaston tiloihin tapahtuu kokonaan niillä.

Muovin kulutuksen vähentämiseen olemme panostaneet jo usean vuoden ajan käyttämällä pakkaamiseen aiempaa ohuempaa muovia, joka on kuitenkin laadultaan yhtä hyvää. Lisäksi olemme tehneet useita pienempiä muutoksia: olemme mm. vähentäneet paperilaskutusta lähes nollaan ja hankkineet energiaa säästäviä led-valaisimia varasto- ja tuotantohalleihin.

Ympäristönäkökulman huomioiminen hankintojen suunnittelussa ja toimittaja-arvioinneissa

Teemme jokaiselle uudelle toimittajalle aluksi toimittaja-arvioinnin ja nykyisillekin toimittajillemme kvartaaleittain, ja arviointikriteereissämme on laatuasioiden lisäksi myös ympäristöasioita. Suurin osa toimittajistamme on allekirjoittanut Kespet Sustainable Supply Chain Policy -sopimuksen, ja annamme arvoa myös sille, jos toimittajalla on itsellään olemassa jonkinlainen ympäristöjärjestelmä.

Jätteiden määrän vähentäminen ja lajittelu

Pyrimme vähentämään pakkausmateriaalia, ja esimerkiksi Turun yksikössämme sitä on tehty kehittämällä pakkausmateriaalien uusiokäyttöä. Kun toimitamme tavaraa Vaajakosken yksiköstä Turkuun, siellä pyritään hyödyntämään nämä pakkausmateriaalit uudelleen eteenpäin toimitettaessa. Kierrätykseen panostamme lajittelemalla erilaiset toiminnastamme syntyvät  jätteet huolellisesti esimerkiksi muovi-, ja pahvi- ja villajätteeseen.

Henkilökunnan valistaminen ja tiedotus asiakkaille sekä yhteistyötahoille

Omalle henkilöstölle tiedottaminen ja opastus ympäristöasioihin liittyvissä asioissa on olennainen osa toimintatapojen käyttöön ottamista. Esimerkiksi jätteenlajittelukäytäntöjemme muuttuessa jätehuoltoyrityksen asiantuntija käy meillä paikan päällä ohjeistamassa työntekijöitämme asiaan.

Kuljetusten optimointi

Pystymme ottamaan tuotteita vastaan toimittajiltamme isoina erinä, jolloin kuljetusten aiheuttamat päästöt saadaan pysymään pienempinä. Pyrimme optimoimaan myös meiltä lähtevien tuotteiden kuljetukset niin, että kerralla saadaan toimitettua suurempia eriä. Tietysti huomioimme ensisijaisesti asiakkaan toiveet toimitusaikatauluissa, mutta keskittämällä toimitukset myös asiakas säästää rahtikustannuksissa.

Tarvitsetko vastuullista kumppania eristysprojektiisi? Ota yhteyttä myyntiimme tai lähetä viesti alla olevalla lomakkeella.