Ratkaisut eristyksen alaisen korroosion estämiseksi

Eristeen alainen korroosio on salakavala haitta monella teollisuuden alalla. Tuhot huomataan yleensä vasta siinä vaiheessa, kun vahingot ovat jo mittavat. Ilmiö aiheuttaa vuosittain miljardien eurojen vahingot muun muassa kaikilla voimalaitosaloilla, sekä petrokemian aloilla. CUI:n ennaltaehkäisyyn ja valvontaan kehitetään koko ajan uusia ratkaisuja.

Eristeen alla piileskelevä korroosio aiheuttaa suuria taloudellisia vahinkoja eri teollisuuden aloilla. Korroosio vaurioittaa ja jopa tuhoaa materiaaleja ja rakenteita putkistoissa ja laitteistoissa. Usein ongelma huomataan liian myöhään, koska kohteissa ei ole seurantamahdollisuutta tai kosteuden ulospääsyn mahdollistavaa tekniikkaa.

Vedelle tai kosteudelle alitustunut rauta ja metalli hapettuvat: korroosio tekee materiaalista huokoista. Materiaali muuttuu korroosion vaikutuksesta jatkuvasti hauraammaksi ja ajan myötä käyttökelvottomaksi. Korroosio tekee tuhojaan piilossa ja tulee siksi kalliiksi – eristyksen alainen korroosio ehtii usein vaikuttaa pitkäkestoisesti. Näin ollen korjaus ja käyttökatkokustannukset nousevat korkeiksi.

 

 

40% koko maailman teräksen tuotannosta käytetään tuhoutuneen materiaalin korvaamiseen

 

Korroosio on ratkaistavissa erilaisilla eristysratkaisuilla ja huoltotoimenpiteillä

Ratkaisu eristyksen alaisen korroosion estämiseksi on Kespetin CUI (Corrosion Under Insulation)-tuotteet. Erityisesti kohtalaisen ja korkean riskin kohteet vaativat CUI-tuotteilta 100% varmuutta. Tällaisia kohteita ovat muuttuvissa lämpötiloissa sijaitsevat sekä vedelle ja kosteudelle altistuvat putkistot ja laitteet.

 

Kespet – peltipäällysteet

Asennusvalmiit Kespet suojapäällysteet ja alusrakenteet ovat laadukas ja taloudellinen ratkaisu. Tuotteet valmistetaan laatuvalvotuissa, standardisoiduissa prosesseissa nykyaikaisilla tuotantolinjoilla. Automatisoitu tuotanto varmistaa onnistuneen asentamisen. Tuotteissa on huomioitu aina veden ohjaus poispäin eristeestä, yhteensopivuus, mittatarkkuus ja laadukkaat raaka-aineet.

 

Rockwool WR-Tech-eristeet suojaavat korroosiolta
 • Kespet tarjoaa patentoitua Rockwool WR-Tech-eristettä, jossa vedenhylkivyys on viisinkertainen eurooppalaiseen standardiin verrattuna.
 • Rockwool WR Tech-eristeet sopivat esimerkiksi kokonaisen prosessilaitoksen suojaamiseen korroosiota vastaan.
 • Kivivillasta ja WR Tech-sidosaineesta valmistettu Rockwool vähentää tehokkaasti eristeen alaista korroosion riskiä.
 • WR-teknologia säilyttää veden hylkimis-ominaisuuden myös kuivumisen ja kuumentumisen jälkeen, toisin kuin useat muut markkinoilla olevat kivivillatuotteet.
 • Rockwool WR-Techiä on saatavilla sekä putkistokouruina, että verkkomattoina.

 

Tarkista ja huolla rakenteet Integrity Products-tuoteperheen avulla

Putkistoissa korroosiolle alttiimpia ovat:

 • Venttiilien kohdat
 • Kannakkeet
 • Eristepeltien (huono)kunto
 • Putkiyhteet ja liitokset

 

Kespetin Integrity Products on kokonainen tuoteperhe, joka on erikoistunut korroosion torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn. Kespet tarjoaa Integrity-tuoteperheen korroosion estäviä tuotteita seuraaviin käyttötarkoituksiin:

 • Erilaisten putkien ja rakenteiden kuntokartoitukseen ja kosteusmittauksiin käytettävät tarkistusluukut. Tarkistusluukun avulla voidaan todeta eristeen yleinen kunto. Luukkuja on saatavilla eri muodoissa ja väreissä, lämmönkestävyys ulottuu yli 200:n celcius-asteeseen.
 • Lämpötyynyt eristeiden korjaamiseen. Lämpötyynyllä voidaan paikata pilaantuneita tai poistettavia eristeitä.
 • Kosteudenilmaismet: Laite upotetaan eristeeseen ja se reagoi kosteuteen.
 • Tyhjennysventtiilit kosteuden poispääsyyn kohteesta.
 • PTFE-matot ja spacerit ”contact free”-eristykseen + kiinnitystarvikkeet.

 

Pitkä kokemus, asiantunteva henkilöstö ja yhteistyökumppanit tekevät
Kespetistä Suomen johtavan teknisen eristämisen asiantuntijan

 

Solukumiratkaisut korroosion estoon

Kespetin CUI-tuotteet eli eristeen alla esiintyvän korroosion estämiseen tarkoitetut tuotteet soveltuvat vaativiinkin olosuihteisiin. Yhteistyökumppaneidemme ja korroosion asiantuntijoiden suorittamissa laboratoriotesteissä putkistot ja laitteistot altistettiin pahimmille mahdollisille olosuhteille, jotka aiheuttavat eristyksen alaista korroosiota: lämmön sahaukselle ja kosteudelle.

Testitulokset osoittavat Kespetin CUI-tuotteiden soveltuvan metalli- kemian ja öljyteollisuuden suuriin laitteistoihin sekä putkistojen pitkäkestoiseen eristyksen alaisen korroosion estoon. Eristemateriaaleina tarjoamme hinnoiltaan kilpailukykyisiä Armacellin tuotteita.

 

Armacell: Armaflex-eristemateriaalit

CUI-testit vahvistavat erinomaiset tulokset Armacellin Armaflex-eristemateriaaleista.
Kespetin valikoimasta löytyy Armaflex XG, joka sopii erityisesti ilmastointi- ja kylmäasennuksiin, sekä Armaflex Ultima, jota sopii LVI-rakentamiseen, jäähdytysjärjestelmiin sekä prosessilaitteistoihin.

Tuotteet suojaavat tehokkaasti ja tutkitusti kondenssia ja energiahäviöitä vastaan. Materiaalit on suunniteltu helposti asennettaviksi ja ne sopivat monimutkaistenkin komponenttien ympärille.

 

”Tunnista riskit ja suunnittele eristys sen mukaan” – Kespet  Oy

 

Lisätietoja korroosiotuoteperheestä saat myyjiltämme. Ota yhteyttä!