Historia 2017-09-05T10:51:53+00:00

Historia

KESPET Oy’s första babyskrik hördes i Markku Hietalas garage i februari år 1977. Ett ungt och energiskt företag som fokuserade på teknisk isolering i husbygg fick namnet Keski-Suomen LVI-Eristys Ay. Redan efter ett par år efter ständig tillväxt och utveckling av affärsverksamhet gjordes beslutet att den livliga fyraåringen omvandlades till aktiebolagsform i 1981. Med detsamma ändrades namnet till Keski-Suomen Putki- ja Teollisuuseristys Oy.

I förskoleålder i 1983 expanderade företagets verksamhet till processindustriers tekniska isoleringsprojekt i Finland och utomlands. Ett starkt uppsving i tillväxt kom med expansion av Kaipola pappersbruk. Företaget hängde med i den täta spetsen av utvecklingen genom att skaffa moderna tillverkningsmaskiner. Nya kontor och lagerutrymmen måste byggas kontinuerligt för de gamla blev för små. Under tillväxtåren föddes en annan försäljningslokal i Helsingfors som stödde huvudkontoret.

I 30-årskrisen 2007 beslöt KESPET Oy lämna isoleringsentreprenaden helt och fokusera på sitt specialkunnande på heltid: industriell tillverkning av plåtbeklädnads- och underkonstruktionssystem samt återförsäljning av isolerings- och tunnplåttillbehör. Med samma förkortades företagsnamnet bättre passande till munnen: KESPET Oy.

Idag medelåldrande, kära barn KESPET Oy har formats till en modig trendsättare inom teknisk isolering. Erfarenhet och expertis i företaget är i en klass för sig. En förnyad, ännu bredare agastruktur garanterar det att det moderna arbetssättet bibehålls, kvalitén riskeras inte och kundrelationer värderas högt. Från ett starkt grund är det bra att fortsätta tillväxten och utvecklingen både i Finland och på internationella marknader.